Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Значајан напредак у испуњавању мерила у оквиру Поглавља 24

Значајан напредак у испуњавању мерила у оквиру Поглавља 24

Београд, 1. новембар 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић разговарао је данас са амбасадором Краљевине Холандије Хенком ван ден Долом о европским интеграцијама Србије, са посебним освртом на Поглавље 24 – правда, слобода и безбедност.


Стефановић је подсетио на то да је Србија у јулу проследила Европској комисији Четврти извештај о реализацији активности у оквиру Акционог плана за Поглавље 24, као и да је више од половине активности већ реализовано.

Он је нагласио да је МУП у фази ревизије Акционог плана за Поглавље 24, која има за циљ испуњавање прелазних мерила добијених при отварању овог поглавља како бисмо премостили период до добијања мерила за његово затварање.

На састанку је постигнута сагласност о томе да постоји значајан напредак у оквиру Поглавља 24, при чему је оцењено да је полицијска сарадња Србије и Холандије на веома добром нивоу, као и да постоји простор за њено унапређење кроз обуке и размену искустава.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs