Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Унапређење трговинских веза Србије и арапског света

Унапређење трговинских веза Србије и арапског света

Београд, 29. октобар 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић састао се данас на радном ручку у амбасади Туниса са амбасадорима десет арапских земаља у Београду.

Фото: Танјуг

На састанку, којем су поред амбасадора Туниса, присуствовали и амбасадори Алжира, Египта, Марока, Либана, Уједињених Арапских Емирата, Ирака, Палестине, Кувајта и Либије, било је речи о могућностима за привлачење нових инвестиција у Србију и о унапређењу трговинских веза наше земље и арапског света.

Том приликом, Љајић је упознао амбасадоре за свим погодностима које су доступне инвеститорима у Србији, додајући да је наша земља водећа у региону када је у питању привлачење страних инвестиција.

Љајић је као посебно интересантну област за улагања истакао сектор бањског и здравственог туризма и позвао све заинтересоване инвеститоре да улажу у развој српских бања.

Током сусрета Љајића са амбасадорима било је речи и о могућностима за унапређење трговинске сарадње кроз различите облике билатералних аранжмана између Србије и десет поменутих земаља, наводи се у саопсстењу Кабинета потпредседника Владе и министра трговине, туризма и телекомуникација.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs