Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Почела изградња хотела у туристичком комплексу у Коштунићима

Почела изградња хотела у туристичком комплексу у Коштунићима

Коштунићи, 24. октобар 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић положио је данас камен темељац за изградњу хотела у туристичко-рекреативном центру ,,Момчило Чековић” у еко селу Коштунићи, у општини Горњи Милановац.

Фото: mtt.gov.rs

Поменути хотел требало би да буде отворен за две године и његову изградњу ће ресорно министарство финансирати са 50 милиона динара, док вредност читавог пројекта износи два милиона евра.

Љајић је том приликом изразио уверење да ће за две године, када овај објекат буде функционалан, бити запослено 50 људи из овог краја, што ће бити подстрек и за остале из овог региона да се баве другим врстама бизниса, а све у циљу привлачења нових туриста.

Он је оценио да етно комплекс, који је по много чему јединствен у Србији, до сада није био довољно искоришћен јер је у Коштуниће годишње долазило приближно 6.000 туриста, од којих су 20 одсто инострани.

Оно што је недостајало Коштунићима, како је објаснио, јесте модеран хотел који ће подстаћи један нови вид туризма, а то је конгресни туризам, с обзиром на то да пословни туристи троше четири пута више од уобичајених, а велнес туристи троше дупло више од туриста који посећују нашу земљу.

Љајић је упутио позив и осталим представницима туристичке привреде да конкуришу за средства која Влада обезбеђује за развој туризма, како она која додељује Министарство трговине, туризма и телекомуникација, тако и за веома повољне кредите Фонда за развој, са каматном стопом од један одсто и роком отплате до седам година.

Имате најјефтинији начин да дођете до средстава и да улажете у туризам јер тако обезбеђујемо преко потребну синергију између онога што треба да ради држава на плану изградње туристичке инфраструктуре и онога што треба да ради туристичка привреда изградњом оваквих хотела, закључио је потпредседник Владе.

Укупна квадратура будућег хотела је 5.500 квадратних метара. Објекат ће имати модеран спа и велнес центар и две комплетно опремљене мултифункционалне конференцијске сале.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs