Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Целодневни радови на завршетку деонице ауто-пута Уб–Лајковац

Целодневни радови на завршетку деонице ауто-пута Уб–Лајковац

Београд, 23. октобар 2018. године – Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић наложила је свим ангажованим компанијама на санацији деонице ауто-пута од Уба до Лајковца да од данас морају да раде 24 часа дневно.


Михајловић је на састанку у Влади, којем су присуствовали и амбасадор Кине у Београду Ли Манчанг, представници извођача, кинеске компаније “Шангдонг”, азербејџанске компаније “Азвирт”, „Енергопројекта“, „Коридора Србије“, „Путева Србије“ и Саобраћајног института ЦИП, поручила да та деоница мора бити завршена до краја године, како би комплетан ауто-пут од Обреновца до Чачка био пуштен у саобраћај.

Она је објаснила да је реч о делу ауто-пута који су изградиле компаније “Планум” и “Путеви Ужице” у време бившег ресорног министра Милутина Мркоњића, али који се распао пре него што је пуштен у саобраћај због коришћења неадекватних материјала.

Тренутно се санира критичан део у дужини од два и по километра, за шта је до сада издвојено 9,5 милиона долара, прецизирала је она и подсетила на то да је Министарство због лоше изведених радова поднело и кривичне пријаве против свих одговорних.

Михајловић је позвала све учеснике на овом послу да ангажују додатне раднике и механизацију, као и да користе најквалитетније грађевинске материјале јер је на терену утврђено да је стање коловоза на овој деоници много лошије него што је показало истраживање које је спровео ЦИП.

Такође, потпредседница Владе је најавила и много интензивнију контролу радова од стране Министарства.

Коридор 11 је од изузетне важности за Владу и све наше грађане јер повезује градове централне Србије. Наш циљ је да до краја године пустимо у саобраћај читаву деоницу ауто-пута од Обреновца до Прељине односно Чачка, како бисмо могли да кренемо са даљом градњом овог коридора ка Пожеги, закључила је она.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs