Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Нови пројекти у саобраћајној инфраструктури

Нови пројекти у саобраћајној инфраструктури

Београд, 23. октобар 2018. године – Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изразила је очекивање да ће реализација пројекта изградње ауто-пута Рума–Шабац и брзе саобраћајнице Шабац–Лозница почети у другој половини 2019. године.


Михајловић је, током скупштинске расправе о десет закона чији је предлагач то министарство, најавила да ће до краја године грађани моћи да прођу аутомобилима комплетним Коридором 10, и јужним и источним краком, као и ауто-путем Обреновац–Прељина.

Такође, уједно припремамо и нове пројекте, међу којима је и изградња ауто-пута Рума–Шабац и брзе саобраћајнице Шабац–Лозница, додала је потпредседница Владе.

Према њеним речима, до краја 2018. године очекује се више од 55 милиона возила на српским ауто-путевима.

Радимо на томе да наша земља буде премрежена ауто-путевима и магистралним путевима, чиме омогућавамо долазак нових инвестиција и враћање транзитног саобраћаја у Србију, рекла је Михајловић.

Она је навела да је у току рад на изради пројектно-техничке документације за пројекат изградње ауто-пута и брзе саобраћајнице Рума–Шабац–Лозница, а да ће се наредне године водити разговори о финансирању радова, пре свега са Азербејџаном.

Очекујемо да у буџету за следећу годину имамо гаранције за тај пројекат, а план нам је да у другој половини те године почну радови, истакла је потпредседница Владе.

Михајловић је, такође, истакла да је расписан јавни позив за градњу станова у Нишу и Врању, додавши да је то само део овог огромног пројекта.

Према њеним речима, у припреми је градња 2.051 стана у Новом Саду, у шта ће бити уложено 60 милиона евра, у Београду 1.000 станова, у које ће бити уложено 29,8 милиона евра, у Сремској Митровици 190 станова, који ће коштати 5,6 милиона евра, и у Крагујевцу 1.016 станова, за које ће бити издвојено 30 милиона евра.

Поред тога, у Нишу ће бити изграђено 2.400 станова, у које ће бити уложен 71 милион евра, у 946 станова у Краљеву 28 милиона евра, у Врању 486 станова, где је вредност инвестиције 14 милиона евра, додала је Михајловић.

Она је навела да је такође у припреми и потенцијална друга фаза пројекта јер постоји потреба за становима за припаднике војске и полиције на читавој територији Србије.

Постоји потреба за градњом 119 станова у Зајечару, 317 станова у Зрењанину, 361 у Крушевцу, 345 у Лесковцу, 179 у Смедереву, 185 у Сомбору, 442 у Чачку, као и 470 станова у Сремској Митровици, напоменула је Михајловић, додајући да су у питању потребе исказане у анкети припадника снага безбедности.

Потпредседница Владе је нагласила да је овај пројекат важан не само због тога што ће решити стамбено питање припадника снага безбедности, већ и што ће утицати на привредни раст и обезбедити посао за наше грађевинске фирме које ће бити извођачи радова и добављачи грађевинског материјала.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs