Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Нови пројекти са кинеском компанијом "CRBC"

Нови пројекти са кинеском компанијом "CRBC"

Београд, 18. октобар 2018. године – Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је данас са председником УО кинеске компаније "CRBC" Лу Шаном о новим пројектима.


На састанку је посебно било речи о изградњи ауто-пута Прељина–Пожега и Фрушкогорског коридора, као и о реконструкцији пруге Београд–Ниш.

Компанија "CRBC" је један од наших најважнијих партнера, са којима смо изградили мост Земун–Борча, у току је модернизација пруге Београд–Будимпешта, а заједно градимо и деоницу Коридора 11 од Сурчина до Обреновца, истакла је Михајловић.

Такође, како је додала, очекује нас и почетак радова на изградњи деонице ауто-пута од Прељине до Пожеге, као и Фрушкогорског коридора, односно брзе саобраћајнице Нови Сад–Рума.

Михајловић је на састанку, којем је присуствовао и амбасадор НР Кине Ли Манчанг, истакла да је за Владу Србије веома важно да се што пре закључи уговор о финансирању за деоницу Прељина–Пожега, на којој је почетак радова планиран за март 2019. године.

Према њеним речима, разматрана је и сарадња на реконструкцији пруге Београд–Ниш, на основу меморандума о сарадњи који је потписан са компанијом "CRBC" у јулу у Софији.

Лу је, исказујући захвалност Михајловић на доброј сарадњи, подсетио на то да је кинески министар транспорта Ли Сјаопенг, током боравка у Београду у оквиру Трећег самита министара транспорта Кине и 16 земаља ЦИЕ, обишао градилиште моста преко Саве на деоници Сурчин–Обреновац и притом похвалио добру сарадњу кинеских извођача са српском страном.

По завршетку састанка, Михајловић и Лу су потписали Анекс Меморандума о разумевању о сарадњи на пројекту изградње Фрушкогорског коридора.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs