Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Побољшање саобраћајних веза са Црном Гором у интересу Србије

Побољшање саобраћајних веза са Црном Гором у интересу Србије

Београд, 16. октобар 2018. године – Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је данас са министром саобраћаја и поморства Црне Горе Османом Нурковићем о изградњи ауто-пута на Коридору 11 и обнови пруге Београд-Бар.


Михајловић је најавила да ће следеће године почети радови на деоници од Прељине до Пожеге на ауто-путу који ће повезати Србију и Црну Гору.

За следећу деоницу, од Пожеге до Бољара, план је да имамо урађену пројектно-техничку документацију идуће године и да кренемо у разговоре о моделу финансирања. Такође, у новом програму са Руским железницама предвидели смо наставак обнове пруге Београд-Бар, рекла је Михајловић.

Нурковић је навео да су приоритети за Црну Гору у области инфраструктуре изградња ауто-пута Бар-Бољаре и железничка веза са Србијом, која је важна и због развоја Луке Бар.

На састанку који је одржан на маргинама Трећег самита министара НР Кине и 16 земаља Централне и Источне Европе, чији је домаћин потпредседница Владе Зорана Михајловић, истакнуто је задовољство укупном сарадњом двају министарстава у области саобраћаја и инфраструктуре.

По завршетку састанка, потпредседница Владе поклонила је Нурковићу азбуку у златовезу - ручни рад који су израдиле жене са села, у оквиру иницијативе „Упослимо 1.000 жена у руралним подручјима“, коју су покренули Координационо тело за родну равноправност, НАЛЕД и Етно-мрежа, наводи се у саопштењу Кабинета потпредседнице Владе и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs