Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Више од половине света подржава став Србије да Косово није држава

Више од половине света подржава став Србије да Косово није држава

Београд, 16. октобар 2018. године – Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да Косово није и неће бити независна држава и да такав став Србије подржава више од половине света.

Михајловић је, поводом изјаве амбасадора САД у Србији Кајла Скота да за САД Косово није “такозвана држава” већ међународно призната, истакла да за разлику од САД, који су главни спонзор косовске независности, Србија не признаје, нити ће признати независност Косова.

Али оно што Србија данас, односно председник Републике Александар Вучић, покушава, јесте да се дође до трајног, компромисног решења за Косово, како би се сачувао мир у региону, а које ће омогућити миран живот за Србе и Албанце, подвукла је она.

Према њеним речима, до таквог решења може да дође само економски јака, у свету угледна, независна и самостална Србија.

Зато Србија данас, економски, и нарочито у области инфраструктуре, сарађује са компанијама из Русије, Кине, али и из САД и земаља Европске уније, јер је наш стратешки пут пуноправно чланство у ЕУ, навела је потпредседница Владе.

Србија је, како је поручила, мала земља којој је потребно много пријатеља и њихова знања и нове технологије како бисмо од Србије направили што боље место за живот наших грађана.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs