Twitter | RSS - вести | мапа презентације | контакт  
ћирилица | latinica | english 
Влада Србије
Најавe и обавештења
Активности премијера
Активности потпредседника
Активности Владе
Саопштења Владе
Саопштења министарстава
Документи
Конференције за новинаре
Интервјуи
Косово и Метохија
Економија
Политика
Стоп корупцији
Култура и вера
Спорт
Линкови
Издвојене теме

Почетна страна > Вести > Влада Србије > Активности потпредседника > Враћање имовине верским заједницама важан процес за друштво

Враћање имовине верским заједницама важан процес за друштво

Београд, 15. октобар 2018. године – Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је данас са београдским надбискупом Станиславом Хочеваром о враћању имовине Београдској надбискупији кроз процес реституције.


Михајловић је са Хочеваром разматрала и могућности за подршку пројектима надбискупије који су значајни за очување културног и верског наслеђа у Србији.

Враћање имовине верским заједницама је важан процес и за саме верске заједнице и за друштво, и тај процес, упркос тешкоћама, треба спровести до краја, рекла је она.

На састанку је било речи и о потенцијалним пројектима чији је иницијатор Београдска надбискупија Римокатоличке цркве, код којих постоји потреба за подршком у делу израде пројектно-техничке документације, наводи се у саопштењу Кабинета потпредседнице Владе и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.


Најновије вести

Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs