Интензиван рад ПУ Крагујевац на сузбијању свих облика криминалитета

Крагујевац, 3. новембар 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је данас, приликом обиласка Полицијске управе у Крагујевцу, да се криминалци у том граду и у свим општинама ове управе неће осећати комфорно, као и да се грађани могу ослонити на полицију.


Стефановић је оценио да у том граду полиција интензивно ради на сузбијању свих облика криминалитета, нарочито оних тешких кривичних дела којих, срећом, има све мање.

Видим решеност и способност професионалаца у редовима полиције да организованом криминалу у потпуности стану на пут, рекао је он.

Према његовим речима, у Полицијској управи у Крагујевцу осећа се жеља људи који раде на сузбијању криминалитета да својим грађанима буду на услузи.

Драго ми је да долазим у једну полицијску управу која уме да се ослони на сопствене снаге и цени материјално-техничке ресурсе које је Министарство обезбедило, истакао је потпредседник Владе.

Министарство унутрашњих послова ће, како је додао, наставити да ради на унапређењу услова рада својих припадника.

Стефановић је указао на то да је задатак МУП-а да у наредном периоду ради на обезбеђивању бољих услова за рад, нових возила, техничких ресурса и изградњи нових објеката за полицију.

Желим да унапредимо и рад људи из Сектора за ванредне ситуације, набавимо нова возила и решимо проблеме који се тичу смештаја ове јединице. Радићемо на томе да буду ефикаснији и више на услузи грађанима, поручио је Стефановић.

Приликом посете ПУ Крагујевац, потпредседник Владе је разговарао са припадницима полиције о конкретним начинима за унапређење рада, као и о материјалним средствима које је неопходно обезбедити у наредном периоду, наводи се у саопштењу Министарства унутрашњих послова.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=335403
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs