Ухапшене четири особе због мита

Београд, 1. новембар 2018. године – Припадници Одељења за борбу против корупције Министарства унутрашњих послова Владе Републике Србије, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су четири особе због постојања основане сумње да су извршиле кривична дела примање мита и примање мита подстрекавањем.

Ухапшени су запослени у матичној служби Градске управе Пирот М. Ж. (1958) и лекар А.И. (1980) из Димитровграда, који се сумњиче за примање мита, као и Д.М. (1979) из Димитровграда и В.И. (1952) из Ћуприје, који су осумњичени за примање мита подстрекавањем.

Како се сумња, Д.М. и В.И. су у протекле две године подстрекавали А.И. да за новац издаје лекарска уверења, без лекарских прегледа, за особе из Србије за која су му њих двојица достављали податке.

Они су, такође, осумњичени за то да су подстрекавали и М.Ж. да за новчану надокнаду за исте особе, за које је издавано лекарско уверење, у извод из матичне књиге рођених упише да имају порекло Републике Бугарске, како би тако сачињену документацију могли да предају државним органима Бугарске ради остваривања права на држављанство те земље.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву, наводи се у саопштењу Министарства унутрашњих послова.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=335292
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs