Евентуално формирање "војске Косова" противно праву

Стара планина, 1. новембар 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић изјавио је данас да је идеја о формирању такозване "војске Косова" противна и праву и било каквој жељи да на Космету и у овом региону имамо нормалне односе.

Фото: kim.gov.rs
Ðурић је у изјави новинарима на Старој планини, где је обишао децу са Космета која тамо бораве, подсетио на то да у Резолуцији 1244 СБ УН и у војно-техничком споразуму из Куманова изричито стоји да само Кфор и Војска Србије, уз одобрење команданта Кфора, могу да буду у покрајини.

Све друго су нелегалне оружане формације, противне домаћем и међународном праву и нико у међународној заједници тако нешто не би требало да подржи, нагласио је он.

Боравак 50 ученика виших разреда ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Партеша и ОШ „Бранко Радичевић“ из Цернице и њихових разредних старешина на највишој планини источне Србије организује Канцеларија за Косово и Метохију, у сарадњи са ЈП "Скијалишта Србије", Ски центром "Стара планина" и Општином Књажевац.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=335251
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs