Нова спортска опрема и реквизити за две крушевачке школе

Крушевац, 29. октобар 2018. године – Министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић изјавио је данас у Крушевцу да је у последње четири године број деце у систему школског спорта повећан са 120.000 на 170.000, и изразио очекивање да ће тај број расти и наредних година.


Удовичић је, са градоначелницом Крушевца Јасмином Палуровић и њеним сарадницима, обишао ОШ „Страхиња Поповић“ у селу Дворане и ОШ „Велизар Станковић Корчагин“ у Великом Шиљеговцу, које се налазе на подручју тог града.

Министар је у ОШ „Страхиња Поповић“, која је основана 1892. године и похађа је 165 ученика, посетио ученике на часу физичког васпитања и разговарао са њима и њиховим наставницима.

Ученици те школе већ користе дониране комплете опреме за фискултурну салу, кошаркашке табле са зглобним обручима, голове, одбојкашку мрежу и 40 лопти за кошарку, рукомет, одбојку и фудбал.

Такође, у ОШ „Велизар Станковић Корчагин“, која ради од 1865. године и има 465 ученика, Удовичић је присуствовао јавном часу физичког васпитања и уручио школи донацију комплета опреме за фискултурну салу.

Он је навео да је ова посета део велике акције Министарства и Савеза за школски спорт Србије са циљем да се обезбеде адекватни услови за бављење школским и врхунским спортом.

Министар је подсетио на то да је током поменутих активности обезбеђено да ове године опрему за фискултурну салу добије 95 школа а следеће године још 90.

Кроз ову акцију стварамо најбоље услове свој деци да минимум кроз часове физичког имају спортске активности, да сва деца првенствено буду здрава и да могу на квалитетан начин да се развијају, за шта је предуслов да се баве физичким активностима, рекао је Удовичић.

Према његовим речима, заменом старих реквизита и опреме Министарство жели да мотивише ученике да спорт буде део њихових свакодневних активности и да подстакне што више деце да уђу у систем спорта.

Министар је данас са градоначелницом Крушевца обишао и трим-стазу на Багдали, дужине 1,1 километара, која је потпуно опремљена за све љубитеље рекреативног трчања, али и за тренинге професионалних спортиста, наводи се у саопштењу Министарства омладине и спорта.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=334946
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs