Књиге српских аутора за нови кабинет председника Египта

Београд, 26. октобар 2018. године – Министар културе и информисања у Влади Републике Србије Владан Вукосављевић уручио је данас амбасадору Египта у Србији Амру ал-Гувејлију књиге које ће бити изложене у српском павиљону Међународне библиотеке Кабинета председника у новој административној престоници Египта.


Ал-Гувејлију су на свечаној церемонији уручене књиге из Народне библиотеке Србије, Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ и Српске академије наука и уметности.

Вукосављевић је тим поводом изразио задовољство тиме што ће српска култура бити представљена у Међународној библиотеци Кабинета председника, која се тренутно гради у новој административној престоници Египта.

Недавно смо били сведоци упечатљивог оживљавања културних активности које су још више зближиле српски и египатски народ, рекао је министар, подсећајући на своје присуство на прослави Египатског месеца културе у јулу, где је био почасни гост.

Ал-Гувејли је рекао да му је част што је присутнима представио књигу „Србија кроз очи Египта“, чији је уредник, а која обухвата мемоаре претходних египатских амбасадора у Београду, као и мишљења и виђења истакнутих особа из области културе.

Он је представио 150 одабраних египатских дела које је Генерални завод за књиге у Египту, који ове године први пут учествује на Међународном београдском сајму књига, поклонио Народној библиотеци Србије, Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“ и Српској академији наука и уметности.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=334771
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs