Прилика за нове кораке у регионалној образовној сарадњи

Београд, 26. октобар 2018. године – Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић
истакао је данас да Србија ради на развијању добрих односа са непосредним суседима и земљама у региону Југоисточне Европе, као и да је активан учесник у регионалним иницијативама.

Шарчевић је, на конференцији поводом оснивања Секретаријата Иницијативе за образовну реформу у Југоисточној Европи под називом "Визија регионалне сарадње за квалитетно образовање и обуку", оценио да је то прилика да се кроз сарадњу дође до нових корака у регионалној сарадњи у области образовања.

Он је указао на важност сарадње у оквиру регионалних форума и иницијатива за јачање добросуседских односа и стабилности у региону и унапређење реформских процеса.

Своју преданост регионалној сарадњи у области образовања и обуке, Србија је исказала и данас, као домаћин Секретаријату Иницијативе за образовну реформу у Југоисточној Европи, истакао је Шарчевић.

Према његовим речима, данашњи скуп је прилика да се размене мишљења о томе шта треба променити када је реч о систему образовања како би ученицима и студентима био омогућен виши степен знања и вештина неопходних за успешно учешће на тржишту рада.

Поделићемо искуства о успешним трендовима, реформама и решењима, навео је он.

На скупу учествују и представници министарстава образовања и тела која се баве образовањем из земаља региона, као и директорка за иновације, међународну сарадњу и спорт у Генералном директорату за образовање, омладину, спорт и културу Европске комисије Антоанета Ангелова-Крастева, генерални секретар Регионалног савета за сарадњу Горан Свилановић, као и Ћезаре Онестини из Европске фондације за науку.

Предвиђено је да на крају скупа буде усвојена и заједничка изјава, која ће представљати потврду и подршку постојећим активностима, саопштило је ресорно министарство.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=334731
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs