Без прављења разлике међу жртвама

Београд, 24. октобар 2018. године – Потпредседница Владе Републике Србије Зорана Михајловић поручила је данас, у присуству породица несталих и убијених на Косову и Метохији, да се не сме правити разлика међу жртвама и злочини делити према томе ком народу припадате, јер то онда није правда.


Михајловић је, приликом посете Спомен-соби „Косметске жртве“ у Палати "Београд", рекла да дубоко и истински саосећа са породицама убијених и отетих Срба и других народа на Косову и Метохији.

Не само да не смемо да заборавимо злочине, већ треба да учинимо да ову спомен-собу сви виде и да се боримо док смо живи да дођемо до правде и да злочин буде кажњен, истакла је потпредседница Владе.

Она је изразила жаљење због тога што нису приведени правди сви они који су злочине починили.

Михајловић је навела и да нису спорне посете наших политичара, али да треба у спомен-собу довести и представнике других земаља како би видели какви су злочини почињени над српским народом на Косову и Метохији.

Истинска вера обавезује нас на правду, али и на будућност и развој, додала је она.

Михајловић се том приликом уписала и у књигу утисака „Косметске жртве“.


„Туга је реч! Дубоко саосећање са свим породицама. На нама свима је да не заборавимо и да док смо живи тражимо правду и осуду злочина“, написала је потпредседница Владе.

Председник Удружења породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији Симо Спасић исказао је захвалност Михајловић на посети, истакавши да је спомен-соба тужно место, место трагедије и борбе за истином и правдом.

Ово је мултиетничка соба сећања на Србе, али и Роме, Горанце и Албанце убијене на правди Бога од стране злочиначке ОВК. Жао ми је што косметске жртве неће дочекати правду и што су поједини злочинци ослобођени, рекао је Спасић.

Спомен-соба „Косметске жртве“ чува сећање на више од 2.500 цивила и војника убијених и несталих на Косову и Метохији.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=334456
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs