Ватрогасци из Јужног Велса донирали три ватрогасна возила

Београд, 22. октобар 2018. године – Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић присуствовао је данас примопредаји три навална ватрогасна возила која су ватрогасци из Јужног Велса, удружени у организацију „Blazing to Serbia“, донирали Сектору за ванредне ситуације.


Возила ће бити распоређена ватрогасно-спасилачким јединицама у Новом Пазару, Бујановцу и Димитровграду.

Стефановић је истакао да ће Министарство овим возилима, уз навалне камионе и опрему које је већ набавило и које планира да купи током ове и наредне године, покушати да „пошаље у пензију“ најстарије камионе који су у ватрогасно-спасилачким јединицама више од 30 година.

Три навална ватрогасна камиона, како је нагласио, само су део од 26 камиона које је претходних година донирала ова организација.

Према његовим речима, ова донација је симбол вишегодишњег пријатељства, а МУП и српски ватрогасци осећају искрену захвалност према организацији „Blazing to Serbia“, која се труди да помогне у опремању наших јединица које спасавају животе у Србији.

Очекујем да ћемо, захваљујући овој донацији, бити спремнији да пружимо помоћ грађанима тамо где је она најпотребнија. Ова возила, за разлику од стандардних која имају обично три лестве, имају чак 11 лестви, које достижу висину од 14 метара, додао је он.

Према његовим речима, реч је о возилима изузетне техничке опремљености која ће у наредним годинама служити нашим ватрогасцима за спасавање живота.

Оснивач организације „Blazing to Serbia“ и командир станице у Кафилију Стив Логан истакао је да је током десетогодишње сарадње остварена јака веза између ватрогасаца Србије и Велса и створена нераскидива пријатељства.

Логан је указао на то да је ова организација, од оснивања до данас, донирала 26 ватрогасних возила и већу количину ватрогасне опреме, и додао да је ова сарадња пример за то како обични људи могу остварити изузетне односе.

Амбасадор Велике Британије у Србији Денис Киф навео је да је ова донација симбол дугогодишње сарадње и пријатељства између Србије и Велса, посебно у области безбедности.

Веома сам задовољан да после 10 година организација „Blazing to Serbia“ има још једну прилику да допринесе сарадњи, рекао је Киф, изразивши захвалност министру Стефановићу и Министарству на успешној сарадњи у многим областима.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=334230
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs