Влада одлучна у намери да стане на пут дивљој градњи

Београд, 18. октобар 2018. године – Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да је за три године од доношења Закона о озакоњењу објеката озакоњено више објеката него за 17 година примене претходних законских решења.


Михајловић је, током расправе о предлозима десет закона у Народној скупштини, истакла да је намера Владе да се коначно стане на пут дивљој градњи у Србији.

Према њеним речима, од 1997. до 2014. године донето је приближно 150.000 решења о легализацији, док је од 2015, када је усвојен Закон о озакоњењу објеката, донето више од 183.000 решења о озакоњењу.

Осим тога, како је истакла, први пут је урађен попис нелегално изграђених објеката, којих је приближно два милиона.

Она је поновила да објекти грађени без грађевинске дозволе после 2015. године неће моћи да се озаконе ни по Предлогу закона о изменама и допунама Закона о озакоњењу објеката, али да је намера и да се превентивно делује на покушаје градње без дозволе у будућности.

Поред овог закона, посланици расправљају о изменама још девет закона, чији је предлагач Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, а информације о њима можете погледати овде.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=333929
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs