Србија искрено за постизање компромиса о Космету

Београд, 18. октобар 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић разговарао је данас са амбасадором Мађарске у Србији Атилом Пинтером о политичко-безбедносној ситуацији у нашој јужној покрајини и настојањима да се у дијалогу Београда и Приштине дође до компромисног решења.


Ђурић је навео да је Србија искрено заинтересована за постизање компромиса за питање Косова и Метохије, којим би се створили услови за трајну стабилност и мир у региону.

Према његовим речима, такво опредељење Србије не наилази на довољно разумевања међу политичким чиниоцима у Приштини, који, по старим рецептима, више воле политику једностраних потеза и претњи дестабилизацијом.

Срби и Албанци имају, како је истакао, историјску обавезу да у интересу будућих генерација трајно уреде међусобне односе, а најгоре решење било би склањање проблема под тепих и задовољавање стањем замрзнутог конфликта.

Као искрени пријатељ Србије, што је потврђено и изузетним односима председника Србије Александра Вучића и премијера Мађарске Виктора Орбана, Мађарска може да допринесе промени свести у ЕУ како би се у региону Западног Балкана јасније подржале снаге које промовишу дијалог, сарадњу и заједнички интерес као средство решавања проблема, закључио је Ђурић.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=333915
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs