Ухапшене две особе због прања новца

Београд, 18. октобар 2018. године – Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је данас да су припадници Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом и Посебним одељењем за сузбијање корупције у Нишу, ухапсили две особе које су осумњичене за кривично дело прање новца.

У питању су Д. О. (1962), бивше одговорно лице предузећа „Хидротим“ и одговорно лице „Металац компани“ из Куршумлије, и Д. Ј. (1962), одговорно лице предузећа „МД Митић комерц“ из Смедерева.

Сумња се да је Д. О. закључио уговор са Д. Ј. о оснивању предузећа „Снага воде“, којим се обавезао да привредно друштво „Хидротим“ као новчани улог у новонастало предузеће уплати 8.870.342 динара.

Како се сумња, Д. О. није испоштовао уговор, већ је овај новац, без сагласности скупштине оснивача, уплатио на рачун „МД Митић комерц“, а Д. Ј. га је потом проследио на рачун предузећа „Металац компани“.

Осумњичени су даље овим новцем располагали у редовном пословању својих привредних друштава „Металац компани“ и „Митић комерц“.

Такође, како се сумња, ове трансакције су извршили иако су знали да новац потиче из кривичног дела злоупотреба положаја одговорног лица, за које се сумња да су га извршили у ранијем периоду.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Нишу, објашњава се у саопштењу.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=333904
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs