На Келебији ухапшен цариник због злоупотребе службеног положаја

Београд, 16. октобар 2018. године – Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је данас да су припадници Одељења за борбу против корупције МУП-а ухапсили царинског службеника Г.И. (1974) и још две особе осумњичене да су избегавањем царинског надзора прокријумчариле робу из Мађарске у Србију.

У саопштењу се наводи да је Г.И. ухапшен по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду због постојања основа сумње да је починио кривично дело злоупотреба службеног положаја, док се ухапшенима П.Т. (1960) и С.К. (1974) на терет ставља кривично дело кријумчарење.

Сумња се да је Г.И. на граничном прелазу Келебија, искористивши свој службени положај и не обављајући своју службену дужност, омогућио осумњиченима П.Т. и С.К. да у путничким возилима пренесу разну робу из Мађарске у Србију, без пријављивања, царињења и плаћања царинских и других дажбина за ту робу.

Осумњиченима, који су ухапшени непосредно након извршења кривичног дела, одређено је задржавање до 48 часова и они ће уз кривичну пријаву бити приведени Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=333705
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs