Делегација Републике Србије у дводневној посети Казахстану

Београд, 8. октобар 2018. године – Председник Републике Србије Александар Вучић предводиће делегацију Републике Србије, у којој ће бити и више чланова Владе Србије, која ће у уторак и среду, 9. и 10. октобра, боравити у дводневној званичној посети Републици Казахстан.

Делегацију ће чинити потпредседник Владе и министар за грађевинарство, саобраћај и инфраструктуру Зорана Михајловић, потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, министар рударства и енергетике Александар Антић, министар одбране Александар Вулин, као и градоначелници Београда и Новог Сада Зоран Радојичић и Милош Вучевић.

Након свечаног дочека, који ће бити приређен у Председничкој палати „Акорда“ у Астани, председник Вучић састаће се са председником Републике Казахстан Нурсултаном Назарбајевом.

Током сусрета, биће одржана церемонија доделе одликовања двојици председника.

Том приликом, председнику Назарбајеву биће уручен Орден Републике Србије на великој огрлици, док ће председник Вучић бити одликован Орденом пријатељства првог реда Републике Казахстан.

Програм званичне посете обухвата и састанак председника Вучића са премијером Републике Казахстан Бакитџаном Сагинтајевом, са којим ће учествовати на Пословном форуму Казахстан–Србија у присуству чланова делегација привредних комора двеју земаља, као и многобројних привредника.

Током Пословног форума, чланови делегација Србије и Казахстана потписаће Споразум о сарадњи у борби против криминала, Меморандум о сарадњи и размени искустава у области грађевинарства, Меморандум о разумевању у области ваздушног саобраћаја, као и Меморандум о узајамном разумевању у области политике младих.

Током боравка у Астани планирано је да председник Вучић обиђе и Евроазијски универзитет Гумиљов, где ће му, након обраћања тамошњим студентима, бити додељена титула почасног професора.

План програма предвиђа и присуство председника Вучића на церемонији полагања камена темељца за изградњу вишенаменског стамбеног комплекса БК Тесла парк, као и на презентацији рада Међународног финансијског центра Астана.

Другог дана посете, председник Вучић присуствоваће VI конгресу светских и верских лидера и учествовати на пленарном заседању под називом „Верски лидери за сигуран свет“, наводи се у саопштењу Службе за сарадњу с медијима председника Републике.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=332968
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs