Ухапшени полицијски службеници због злоупотребе службеног положаја

Београд, 4. октобар 2018. године – Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је да су припадници Сектора унутрашње контроле, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, ухапсили полицијске службенике Полицијске станице Палилула З.Р. (1975) и А.П. (1986), због постојања основане сумње да су починили кривично дело злоупотреба службеног положаја.


Осумњичени се терете да су прекорачивши границе службеног овлашћења и искористивши службени положај, без правног основа, расписали потрагу за возилом „Ауди А 7“, у намери да од власника возила траже 6.000 евра како би укинули потрагу и вратили аутомобил.

По наведеној потрази, возило је привремено одузето од власника, након чега је осумњичени З.Р. од оштећеног тражио 6.000 евра како би укинуо потрагу и вратио му возило.

Сумња се да су З.Р и А.П., кривично дело починили по наговору осумњичене Н.Н. (1984), која је ухапшена због постојања основане сумње да је починила кривично дело подстрекавање полицијских службеника на извршење кривичног дела злоупотреба службеног положаја.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће уз кривичну пријави бити приведени Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, наводи се у саопштењу.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=332765
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs