Обезбеђена средства за изградњу првих 376 станова за припаднике снага безбедности

Београд, 4. октобар 2018. године – Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници Закључак којим је обезбеђено 1,4 милијарде динара за изградњу станова припадницима снага безбедности у Врању и Нишу, а Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре упутиће сутра јавни позив за извођаче радова на овом пројекту.


Влада је обезбедила 1,4 милијаде динара за изградњу првих 376 станова из фазе 1А програма изградње станова за припаднике снага безбедности у Врању и Нишу.

Обезбеђена средства омогућиће изградњу 190 станова у Врању и 188 у Нишу у оквиру овог програма.

Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници Предлог закона о изменама и допунама Закона о планирању и изградњи, као и Закључак који ће омогућити потписивање Меморандума о разумевању о сарадњи на пројекту изградње ауто-пута Е-761 Појате-Крушевац-Краљево-Чачак (Прељина).

Циљ предложених измена и допуна Закона о планирању и изградњи је да се омогући наставак реформе у области грађевинарства, пре свега да се још ефикасније спроводи обједињена процедура у области просторних планова и реформа е-простор.

Између осталог, Предлогом измена и допуна Закона о планирању и изградњи предвиђено је значајно скраћивање рокова за израду планских докумената, директна примена плана генералне регулације и краћи поступак за доношење измена планских докумената.

Данас усвојени Закључак Владе омогућиће потписивање Меморандума о разумевању о сарадњи на пројекту изградње ауто-пута Е-761 Појате-Крушевац-Краљево-Чачак (Прељина) између Владе Србије и компанија Bechtel и Enka.

Процењена вредност овог пројекта је 800 милиона евра и обухвата изградњу ауто-пута (тзв. Моравски коридор) у дужини од 110 километара, регулацију река (првенствено Западне Мораве и свих притока) и постављање телекомуникационе инфраструткуре дуж ауто-пута.

Меморандум предвиђа и заједнички рад на проналажењу одговарајућег извора финансирања и завршетку пројектно-техничке документације.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=332762
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs