Ухапшено одговорно лице Прве техничке школе у Крагујевцу због мита

Београд, 3. октобар 2018. године – Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је данас да су припадници Одељења за борбу против корупције тог министарства ухапсили Н. А. (1976) због основане сумње да је извршио кривична дела примање мита и трговина утицајем и Б. М. (1975) осумњиченог за давање мита.


У саопштењу се наводи да су поменута лица ухапшена по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву.

Постоје основи сумње да је Н. А., одговорно лице Прве техничке школе у Крагујевцу, преко посредника Б. М., тражио 400 евра како би утицао на једног наставника да ученику поменуте школе приликом полагања поправног испита да прелазну оцену, иако ученик није имао потребно знање.

Н. А. је, како се сумња, такође, преко истог посредника тражио прво 300, а потом смањио на 200 евра, како би позитивно одлучио по молби једне мајке за премештај њене ћерке на други смер у оквиру Прве техничке школе у Крагујевцу.

Б. М. се сумњичи да је од ове мајке узео 200 евра након чега је ухапшен, наводи се у саопштењу и додаје да је осумњиченима, по налогу надлежног тужилаштва, одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени тужиоцу.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=332610
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs