Ухапшене две особе због утаје пореза

Београд, 28. септембар 2018. године – Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је данас да су припадници полиције у Зрењанину, у сарадњи са Пореском полицијом, ухапсили Н. Ј. (1961) из околине Опова и Ж. Ј. (1988) из Зрењанина због постојања основа сумње да су извршили кривично дело пореска утаја.

Сумња се да је Н. Ј. као одговорно лице предузећа „Монт“, у периоду од јануара 2014. до јуна 2018. године, у намери да то предузеће избегне плаћање пореза на зараду и доприносе за социјално осигурање, исплатио део зараде запосленима у готовини и тако оштетио буџет Србије за приближно 9,4 милиона динара.

Такође се сумња да је Н. Ј., заједно са Ж. Ј., који је одговорно лице предузећа "Шљункара БМБ", које иначе послује у оквиру предузећа "Монт", у периоду од новембра 2016. до јуна 2018. године на исти начин избегао плаћање пореза за то предузеће у износу од 3,2 милиона динара.

На овај начин буџет Србије оштећен је за више од 12,6 милиона динара.

По налогу тужиоца, осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.


http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=332146
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs