Вучић започео посету Космету обиласком Зубиног Потока

Зубин Поток, 8. септембар 2018. године – Председник Републике Србије Александар Вучић стигао је данас преко административног прелаза Брњак у општину Зубин Поток, која је била и прва тачка његове дводневне посете Косову и Метохији.


Вучић је у Зубином Потоку посетио Центар за екологију и развој спорта, као и Центар Црвеног крста, а посети су присуствовали и директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије Марко Ðурић, министар здравља Златибор Лончар, као и директор БИА Братислав Гашић.

Председник Србије је након тога обишао и хидроелектрану у Газиводама, а данашњу посету северном делу Косова и Метохије наставиће обиласком Лешка, Лепосавића, посетом газдинству породице Ковачевић у селу Ибарско Постење, као и Пољопривредној школи из Приштине, са привременим седиштем у Лешку.

У Спортској хали у Лепосавићу, председник ће се обратити на затварању Бизнис форума.

Вучић ће се у вечерњим сатима састати са политичким представницима Срба са Косова и Метохије.

За сутра се очекује да ће председник Србије посетити и поједине делове централног Косова, јужно од Ибра.

На крају посете ће се обратити грађанима на великом скупу у Косовској Митровици, говором у којем ће изнети околности, реално стање ствари, капацитете и могућности Србије да се дође до компромисног решења у којем би били уважени и интереси Срба и Србије на Косову и Метохији.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=330172
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs