Ухапшено шест особа због малверзација на Грађевинском факултету

Београд, 24. јул 2018. године – Министарство унутрашњих послова саопштило је да су припадници Одељења за борбу против корупције у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду ухапсили шест особа осумњичених да су малверзацијама са школарином оштетиле Грађевински факултет у Београду за више од 16 милиона динара.

Због постојања основане сумње да је починио кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица ухапшен је Т.С. (1973), док су С.М. (1985), Б.М. (1988), Н.М. (1984), Д.Ј. (1996) и А.М. (1996), ухапшени због постојања основане сумње да су извршили кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица у помагању.

Сумња се да је Т.С. запослен у Служби за студентска питања Грађевинског факултета, студенте доводио у заблуду да ће њихова дуговања за школарину бити измирена уколико њему плате половину износа стварног дуга.

На тај начин Т.С. је од студената примио око 1.100.000 динара.

Осумњичени М.С., Б.М., Н.М., Д.Ј., А.М. и још једна особа за којом је расписана потрага, сумњиче се да су по претходном договору са Т.С. предлагали студентима да своје доспеле обавезе према факултету измире тако што ће део дуга предати њима у готовини, што би Т.С. евидентирао као уплату целокупног износа.

Сумња се да су они од студената узели 622.500 динара, које су потом предали осумњиченом Т.С.

На овај начин Т.С. је оштетио Грађевински факултет за 16.790.366 динара, а себи прибавио имовинску корист у износу више од 1.700.000 динара.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду, наводи се у саопштењу.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=327482
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs