Ухапшене две особе због злоупотребе службеног положаја

Београд, 24. јул 2018. године – Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је данас да су припадници Одељења за борбу против корупције ухапсили Б. М. и С. Т. због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Такође, у сарадњи са Посебним одељењем Вишег јавног тужилаштва за сузбијање корупције у Нишу ухапшен је и Г.Т. због сумње да је извршио кривично дело кријумчарење.

Како се сумња, Б. М. је као службеник Царинске испоставе Прешево утицао на осумњиченог С. Т., такође запосленог у овој испостави, да омогући Г. Т. улазак из Македоније у Србију без претходно извршене контроле возила.

Постоје основи сумње да су Б. М. и Г. Т. извршили кривично дело кријумчарење у саизвршилаштву, тако што је Б. М. омогућио Г. Т. да аутомобилом у власништву Б. М. оде у Македонију и тамо набави текстилну и другу мешовиту робу без документације о пореклу, у вредности од приближно 50.000 динара, а након тога да је унесе у Србију, избегавајући царински надзор.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву, додаје се у саопштењу.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=327437
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs