Због корупције и привредног криминала ухапшено 19 особа

Београд, 11. јул 2018. године – Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је данас да су припадници полиције, у сарадњи са Пореском полицијом и надлежним јавним тужилаштвима, спровели више појединачних акција у циљу спречавања привредног криминала и корупције.

У склопу ових акција на територији Зајечара, Јагодине, Панчева, Пожаревца, Смедерева, Суботице, Ужица и Чачка ухапшено је 19 особа због постојања основа сумње да су од 2012. године до данас извршили више кривичних дела, а против још 75 особа широм Србије поднете су кривичне пријаве у редовном поступку.

Они се сумњиче за то да су буџету Републике Србије, јавним предузећима и другим привредним субјектима и физичким лицима нанели штету од приближно 1.100.000 евра.

Кривична деле која им се стављају на терет су, између осталог, злоупотреба службеног положаја и положаја одговорног лица, превара, пореска утаја, фалсификовање и злоупотреба платних картица, злоупотреба у вези са јавном набавком, фалсификовање новца, недозвољена трговина, преваре у служби.

Међу ухапшенима су порески службеник Пореске управе, одсека у Кањижи, овлашћено лице за вршење стручног надзора Града Зајечара, одговорно лице АД „Пут“ Зајечар, запослени у Служби за правне, економско-финансијске и техничке послове болнице у Горњем Милановцу и више одговорних лица у неколико привредних друштава у Србији.

Такође, у оквиру борбе против сиве економије, припадници МУП-а пронашли су и одузели приближно 5.000 паклица цигарета без акцизних маркица, намењених нелегалној трговини и 9.000 литара дизел горива.

Најзначајније акције хапшења можете погледати у прилогу.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=326582
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs