Русија подржава решење за Космет у оквиру Резолуције 1244 и Устава Србије

Косовска Митровица, 4. јул 2018. године – Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић изјавио је данас да ће Русија подржати сваки компромис по питању Косова и Метохије који одговара Србији, а који буде постигнут у оквиру Резолуције 1244 СБ УН и Устава Републике Србије.


Поповић је, током посете манастиру Бањска, указао на то да Русија никада неће прихватити да Косово буде независна држава нити да постане члан УН, као и да чврсто поштује Резолуцију 1244 СБ УН и Устав Републике Србије.

Русија ће подржати решење за Косово и Метохију које је у оквиру Резолуције 1244 и Устава Србије јер једино такво решење гарантује очување мира и економску будућност и за Србе и за Албанце, рекао је Поповић.

Он је истакао да српски народ може безусловно да рачуна на подршку Русије.

Јуче сам се вратио из Москве, где сам имао састанке са представницима Владе Русије и са руководиоцима Јединствене Русије. Поручујем Србима на Косову и Метохији да је Русија уз српски народ и Србију, нагласио је Поповић и додао да ће у наредном периоду са руским партнерима разговарати о економској помоћи српској заједници у покрајини.

Поповић ће данас у Косовској Митровици привредницима са Космета представити програме подршке за развој иновација и предузетништва које спроводи Влада Републике Србије.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=325912
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs