Ухапшена криминална група због пореских утаја

Београд, 31. мај 2018. године – Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је данас да су припадници Службе за борбу против организованог криминала, по налогу Тужилаштва за организовани криминал и у сарадњи са пореском полицијом, ухапсили пет особа осумњичених да су као део организоване криминалне групе оштетили буџет Републике Србије за 42.162.546 динара.

Због постојања основа сумње да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, злоупотреба положаја одговорног лица и пореска утаја ухапшени су С. М. (1964), М. М. (1990), М. Г. (1995) , М. Т. (1962) и Н. М. (1983), сви из Параћина.

По налогу Тужилаштва, против још једног осумњиченог из Ниша биће поднета кривична пријава у редовном поступку због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица, док се за 59-годишњим мушкарцем трага.

Сумња се да је С. М., од почетка 2016. до маја 2018. године, организовао криминалну групу да производи алкохолни дестилат без евидентирања у пословним књигама привредних друштава из Регистра произвођача алкохолних пића.

Привредна друштва која су пословала под контролом ове организоване криминалне групе, како се сумња, од Министарства финансија су задуживала акцизне маркице и производила алкохолна пића, која су продавала без плаћања пореских обавеза.

На овај начин осумњичени су прибавили противправну корист у вредности од 42.162.546 динара, за колико су и оштетили буџет Републике Србије.

Осумњиченима је, по налогу надлежног тужилаштва, одређено задржавање до 48 часова, након чега ће бити приведени надлежном тужилаштву, наводи се у саопштењу.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=323095
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs