Ухапшено 16 особа због коруптивних и других кривичних дела

Београд, 2. мај 2018. године – Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је да су припадници тог министарства, у сарадњи са надлежним тужилаштвима и Пореском полицијом, у више одвојених акција сузбијања финансијског криминала и корупције, у претходних неколико дана ухапсили 16 особа осумњичених да су у периоду од 2013. године до данас починили више коруптивних и других кривичних дела, док су против још 42 особе поднете кривичне пријаве у редовном поступку.

Сумња се да су они извршењем кривичних дела буџету Републике Србије и другим привредним субјектима и физичким лицима нанели материјалну штету од око 800 хиљада евра.

Осумњиченима, који су ухапшени на територији полицијских управа Београд, Панчево, Крушевац, Бор, Ваљево, Крагујевац, Нови Пазар и Сремска Митровица, на терет се стављају злоупотреба службеног положаја, давање мита, пореска утаја, недозвољен промет акцизних производа, недозвољена производња, недозвољена трговина, проневера у обављању привредне делатности, фалсификовање службене исправе и неосновано добијање и коришћење кредита и друге погодности.

Међу ухапшенима су овлашћено лице предузећа „Soko interprodukt“, одговорно лице доо „Ratatouille“ из Панчева, власник агенције за кетеринг „Јelena & White symphony“, одговорно лице занатско молерске радње „Панелан“ у Панчеву, одговорно лице агенције „Vision media“; овлашћено лице предузећа „Eurosicam plus“, одговорно лице предузећа „Стојковић превоз плус“.

Такође, кривичне пријаве у редовном поступку поднете су против још 42 особе, међу којима је полицијски службеник, четири царинска службеника, одговорно лице Народног универзитета Мали Иђош у Ловћенцу, одговорно лице Специјалне болнице за рехабилитацију „Русанда Меленци“, функционер савета Месне Заједнице „Злот“, в.д. одговорног лица ЈКП „Хигијена Зајечар“, као и власници и одговорна лица у више привредних друштава.

Више детаља погледати у прилогу.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=320809
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs