Руска подршка Србији по питању Косова и Метохије

Београд/Москва, 12. април 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић разговарао је данас у Москви са замеником председника Државне думе Руске Федерације задуженим за међународну сарадњу Петром Толстојем о односима двеју земаља и ситуацији у нашој јужној покрајини.

Слева: Петар Толстој, Марко Ђурић и Сергеј Железњак
Фото: kim.gov.rs

Ђурић је пренео да је током састанка посебно наглашено да је веома значајно то што су у недавном разговору председници двеју земаља – Александар Вучић и Владимир Путин потврдили историјски добре односе, који ће остати такви у будућности и наставити да се развијају у свим међународним околностима.

Од представника руске Думе добили смо посебну подршку по питању Космета, за наш народ, за нашу борбу и за наш опстанак. То је оно што је за нас од кључне важности, подвукао је директор Канцеларије за Косово и Метохију.

Он се, у оквиру дводневне посете руској престоници, састао и са чланом Одбора за међународну сарадњу Сергејом Железњаком, и том приликом истакао да Србија и Русија настављају братство, пријатељство и сарадњу.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=319007
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs