Расписан конкурс за програме у Културном центру Србије у Паризу

Београд, 16. март 2018. године – Министарство културе и информисања Владе Републике Србије расписало је Конкурс за предлагање програма/пројеката у области културе и уметности чија је реализација планирана у Културном центру Србије у Паризу у 2018. години.

У саопштењу се наводи да право учешћа имају установе, уметничка и друга удружења регистрована за обављање делатности културе, појединци, као и други субјекти у култури, осим установа културе чији је оснивач Република Србија.

Циљ конкурса, који је отворен до 16. априла 2018. године, јесте развој српско-француске културне сарадње кроз пружањем подршке већ реализованим успешним пројектима, као и представљање успешних појединаца.

На овај начин, обезбеђује се промоција савременог стваралаштва у области културе и уметности, као и културног наслеђа Републике Србије у Француској.

Ова промоција представља и подстицај за јачање капацитета актера у области културе и уметности на територији Републике Србије, као и системску подршку развоју међународне културне сарадње са иностраним хомологним партнерима, институцијама или организацијама.

О избору пројеката одлучиваће стручна комисија која истовремено има улогу савета, састављена од представника различитих области који добро познају обе културе и уметничка кретања.

Резултати конкурса биће објављени на званичној интернет страници Министарства културе и информисања, најкасније 60 дана од дана завршетка подношења пријава, односно до 15. јуна 2018. године.

Детаљи о конкурсу, као и потребна документација, налазе се на линку

www.kultura.gov.rs.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=316753
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs