Наступ Србије на Међународном сајму књига у Лајпцигу

Београд, 14. март 2018. године – Под покровитељством Министарства културе и информисања Владе Републике Србије, наша земља ће се и ове године представити на Међународном сајму књига у Лајпцигу, који ће бити отворен сутра и трајаће до 18. марта.


Програмски оквир представљања Србије на овој великој књижевној манифестацији чиниће обележавање једног века од краја Првог светског рата, 125 година од рођења Милоша Црњанског, модернистичка реинтерпретација српске традиције, савремено учитавање наслеђа и нови хоризонти дигитализације културног наслеђа.

Током трајања сајма, биће обележено и 10 година рада књижевне мреже „Традуки“, чији је члан и Србија, док ће у програму под називом „Још нешто да се открије: из живота европских мањина“ учествовати два аутора из Србије – Енес Халиловић и Ото Хорват.

На националном штанду биће изложене значајне монографске и периодичне публикације, као и избор репрезентативних остварења савремених српских писаца.

Организатор програма је Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“, а технички реализатор наступа је Привредна комора Србије – Удружење креативне индустрије, наводи се у саопштењу Министарства културе и информисања.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=316578
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs