Завршени разговори експертских тимова Београда и Приштине

Београд/Брисел, 27. фебруар 2018. године – Портпарол Европске комисије Маја Коцијанчић саопштила је да су данас у Бриселу завршени дводневни разговори експертских тимова Београда и Приштине, оценивши да су вођени у конструктивном духу.

Коцијанчић је у писаној изјави за јавност навела да је дискусија резултирала заједничком идентификацијом неколико питања и корака који се морају решити како би се наставило са имплементационим пословима и даљом нормаизацијом односа.

Она је поновила да је на састанцима делегација, које су предводили директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић и Авни Арифи, 26. и 27. фербруара, разматрана имплементација различитих договора које су две стране постигле током дијалога коме посредује ЕУ.

Разговарало се о споразуму о слободи кретања, заједничком управљању границама (ИБМ), правосуђу, асоцијацији односно Заједници српских општина, мосту у Митровици и енергетици, прецизирала је Коцијанчић.

Делегације Београда и Приштине договориле су се да не дају посебне изјаве за медије током техничких разговора у Бриселу, већ да ЕУ, као посредник у разговорима, изда заједничко саопштење.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=315233
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs