Велики туристички потенцијал Косова и Метохије

Београд, 22. фебруар 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић свечано је данас отворио штанд Канцеларије на Сајму туризма у Београду, позвавши све да посете КиМ где, како је нагласио, има шта да се види, чује и доживи, али и да се осети топлина добродошлице људи од Грачанице до Штрпца.

Фото: Танјуг

Ђурић је рекао да и у 2018. години постоји најмање 365 разлога да људи посете колевку наше духовности, традиције и идентитета, позвавши их да дођу тамо где је срце.

Дођите да проведете једну ноћ у Великој Хочи, да пробате традиционалну српску храну и вино, дођите на Брезовицу, на скијање на "српским Алпима", да видите неке од најлепших и најизазовнијих стаза на Балкану, да видите наше манастире и светиње, истакао је Ђурић.

Он је оценио да нигде другде не може да се види такав колоплет историје од раног средњег века, времена најраскошнијег развоја српске државе.

Дођите да се поклоните у Високим Дечанима моштима светог Стефана Дечанског, да погледате свеће које је царица Милица оставила у аманет да буду упаљене оног дана кад Срби буду дисали и живели слободно на КиМ, што су дочекали почетком 20. века, рекао је Ђурић.

Он је указао на то да је много разлога да будемо са нашим народом на КиМ, не само због туризма и да бисмо нешто ново видели и научили, већ је најважнији разлог - наше срце.

И кад позивам све да дођете, с разлогом кажем да идемо тамо где је срце, идемо на КиМ, поручио је Ђурић.

На Сајму туризма представљају се општине Косовска Митровица, Звечан, Зубин Поток, Ораховац, Исток, Грачаница, Призрен и Штрпце.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=314786
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs