Одговорни за злочине на Космету не смеју остати некажњени

Београд, 22. фебруар 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић изјавио је данас да ће за злочине почињене на Косову и Метохији сви команданти терористичке ОВК, пре или касније, сносити последице пред домаћим и међународним правосуђем.


Званични сајт Владе Србије преноси у целини саопштење Ђурића:

"Геноцид на Косову и Метохији је почињен и починила га је терористичка ОВК, којој припада и Авдулах Хоти са свим његовим командантима. Нападима и лажима неће сакрити, ни избрисати чињеницу свог учешћа у тим догађајима.

Геноцид је почињен са циљем потпуног етничког чишћења и освајања наше јужне покрајине, агресијом и помоћу злочина. За почињене злочине сви команданти терористичке ОВК, пре или касније, сносиће последице пред домаћим и међународним правосуђем.

Оптужујући председника Србије за злочине на Косову и Метохији, којих је било, али пре свега над Србима и другим неалбанцима, и то не само у последњем рату, већ вековима уназад, Хоти урања у блато шовинизма, екстремизма и мржње из којег упорно последњих година спремношћу на дијалог и умереном реториком настојимо да извучемо такозвану албанску политичку елиту.

Оптужити председника Србије за било који злочин над Албанцима јесте једнако неукусно и неумесно као када би неки овдашњи политичар господина Хотија окривио за вађење органа отетим српским цивилима.

Такав начин уопштавања својствен је, међутим, само политички и цивилизацијски недозрелим особама, а пошто господин Хоти то верујем није, поставља се питање по чијем налогу он себе жели да представи таквим и по чијем налогу на политичку сцену враћа језик мржње и сукоба", истакао је Ђурић.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=314732
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs