Наставак техничког дијалога са Приштином наредног понедељка

Београд, 19. фебруар 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић изјавио је данас да ће се крајем фебруара у оквиру наставка техничког дијалога између Београда и Приштине разговарати и о истрази о убиству Оливера Ивановића, и додао да Србија очекује одговоре.


Ђурић је у изјави новинарима у Палати Србија, након округлог стола у организацији Факултета за дипломатију и безбедност и Радне групе за пружање подршке унутрашњем дијалогу о Косову и Метохији, рекао да ће делегација Београда имати много питања за своје саговорнике и да ће због тога у Брисел поћи и компетентни стручњаци из полиције.

Он је навео да ће, поред тога, наша делегација понудити разговоре о формирању Заједнице српских општина (ЗСО), као и о проблемима Срба на Косову и Метохији, међу којима су они који се тичу личних исправа, преласка административне линије и друго.

За нас од Заједнице српских општина нема важнијег питања, то је нешто што нам дугују 1.766 дана и то је тема свих тема, истакао је директор Канцеларије за Косово и Метохију.

Технички дијалог између Београда и Приштине биће одржан од 26. до 28. фебруара у Бриселу.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=314490
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs