Залагање Владе Србије за стабилност на Косову и Метохији

Београд, 12. фебруар 2018. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић и амбасадор Француске у Србији Фредерик Мондолони постигли су током данашњег разговора сагласност о томе да постоји позитиван тренд у билатералним односима двеју земаља.


Ђурић и Мондолони су изразили наду да је, након сусрета председника Србије Александра Вучића и председника Француске Емануела Макрона, пред француско-српским односима велика будућност.

Ђурић је упознао свог саговорника са током дијалога Београда и Приштине, истакавши том приликом да је Београд углавном испунио све обавезе проистекле из бриселског дијалога.

С друге стране, како је додао, Приштина готово пет година од потписивања Бриселског споразума није ни почела да спроводи договор о формирању Заједнице српских општина.


На састанку је истовремено било речи и о политичкој, безбедносној и социо-економској ситуацији на Косову и Метохији.

Ђурић је информисао амбасадора и о резултатима рада Владе Србије на Космету, који су, како је додао, највидљивији у изградњи кућа, школа, вртића, здравствених установа, домова културе, обнови верског и културног наслеђа, али и у континуираној пољопривредној, економској, социјалној и правној помоћи српском народу у покрајини.

Према његовим речима, Срби на Косову и Метохији, као и Влада Србије, искрено су заинтересовани за стабилност на Косову и Метохији и спремни да одговоре на све изазове у покрајини траже у дијалогу са Приштином, наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=313956
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs