Музеј савремене уметности културолошка и туристичка атракција

Београд, 19. октобар 2017. године – Министар културе и информисања у Влади Републике Србије Владан Вукосављевић изнео је очекивање да ће реконструисана зграда Музеја савремене уметности (МСУ) бити велика културолошка и туристичка атракција, додавши да ће то импозантно здање радо посећивати гости из читавог света.

Фото: tanjug.rs
Вукосављевић је у изјави за агенцију Танјуг најавио да ће сутра то здање, након што је десет година било затворено због реконструкције, бити поново отворено за јавност.

Он је указао на то да је читава једна генерација младих људи стасавала, а да није имала прилику да види ремек-дела српске и југословенске савремене уметности која се чувају у том музеју.

Зграда Музеја савремене уметности, дело архитеката Ивана Антића и Иванке Распоповић, за публику је затворена 2007. године, када је отпочела прва фаза реконструкције и адаптације.

Обнова тог репрезентативног објекта подразумевала је уређење подрумских просторија (депоа, радионица, атељеа за конзервацију и економата), сређивање крова, измештање енергетског блока из зграде музеја у засебан објекат, комплетно уређење ентеријера, замену инсталација и обнављање фасаде.

Музеј је, након радова, добио простор и опрему за излагање уметничких дела у складу са светским музеолошким стандардима.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=305268
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs