Космет извор нестабилности у региону

Београд, 25. мај 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ðурић истакао је данас значај дијалога за очување мира и стабилности у јужној српској покрајини, и нагласио искрену и доследну опредељеност Београда за решавање несугласица мирним путем.

Фото: Танјуг

Ђурић, који је данас примио групу студената и постдипломаца Сити универзитета из Хонгконга, упозорио је на то да Космет остаје латентни извор нестабилности у региону због тешке социо-економске ситуације и неспособности политичке елите у Приштини да одговори на егзистенцијалне потребе грађана.

То за последицу има снажење политичког екстремизма, као и процеса верске радикализације, додао је он, истакавши значај доследне подршке Кине и Русије настојањима Србије да у међународној арени сачува своје интересе на Косову и Метохији.

Ђурић је студенте међународног права из Хонгконга упознао са радом и надлежностима Канцеларије за Косово и Метохију, дијалогом Београда и Приштине и начинима на који се тај процес одражава на евроинтеграције Србије.

Студенти и постдипломци из Хонгконга налазе се у вишенедељној посети Србији, Босни и Херцеговини и Хрватској.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=293872
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs