Обустављање истраге о злочину у Старом Грацком срамно

Београд, 19. мај 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић оценио је данас да је обустављањем истраге злочина над српским жетеоцима у селу Старо Грацко код Липљана 1999. године дефинитивно пала завеса у циничној представи у којој су крвници и њихови покровитељи глумили да маре за оне које су побили.


Ђурић је у изјави за јавност навео да је ову информацију примио са неверицом, додавши да данас нема грађанина Србије који због тог срамотног чина не осећа тугу и гнев.

Породице и пријатељи српских мученика у Старом Грацком, додао је он, уместо правде ће на годишњицу овог страшног злочина добити неправду и још једну поруку да је Србе у нашој јужној покрајини дозвољено убијати.

Сада јасно видимо да су и они који су, правећи се да тугују, непозвани полагали цвеће на спомен-обележју српским страдалницима у Старом Грацком исти као и они који су спомен-плочу недуго затим оскрнавили, нагласио је он.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију је поручио да данас када се злочинци без икаквог пардона пуштају да слободно шетају Косовом и Метохијом и када им се чак дозвољава да се кандидују за највише политичке функције, овај тужни догађај само још једном потврђује да правде за српски народ и српске жртве не може бити пред туђим судовима.

Према његовим речима, Србија је уверена да ће починиоце овог и многих других некажњених злочина над нашим народом кад-тад стићи рука правде, јер злочини попут овога не застаревају, нити се заборављају.

Уверен сам да се данашње одлуке Специјалног тужилаштва у Приштини стиде и сви пристојни грађани албанске националности, који имају прилику да на предстојећим изборима на Косову и Метохији поруче да више не желе да буду таоци своје злочиначке политичке елите, закључио је Ђурић.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=293359
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs