Отворен Омладински клуб у општини Лепосавић

Лепосавић, 12. мај 2017. године – Државни секретар Министарства омладине и спорта Владе Републике Србије Предраг Перуничић посетио је данас општину Лепосавић на Косову и Метохији и том приликом отворио просторије Омладинског клуба и Канцеларије за младе у том граду.

Фото: mos.gov.rs

Перуничић је истакао да је ресорно министарство финансирало пројекат "Унапређење услова за развој омладине" у општини Лепосавић у износу од 750.000 динара, у оквиру конкурса за подршку јединицама локалне самоуправе у спровођењу омладинске политике на локалном ниову у 2016. години.

Државни секретар је најавио да ће у овом простору, у наредном периоду, бити организоване обуке омладине и започет процес израде локалног акционог плана за младе.

Он је навео да је општина Лепосавић прва од српских општина на Косову и Метохији препознала значај бављења омладинском политиком и бригом о младима, и прошле године је покренула иницијативу за формирање канцеларије за младе.

Локална власт је обезбедила простор за Омладински клуб и Канцеларију за младе, а Министарство је обезбедило средства за његово уређење и функционисање, што је прави пример добре сарадње националног и локалног нивоа, а све у циљу унапређења квалитета живота младих, нагласио је Перуничић.

Локалне самоуправе, како је оценио, спадају у ред најзначајнијих партнера Министарства омладине и спорта у остваривању циљева Националне стратегије за младе и Закона о младима.

Министарство омладине и спорта је до сада кроз 15 конкурса финансирало 481 пројекат јединица локалних самоуправа, који су намењени изради и спровођењу локалних акционих планова за младе, подстицању развоја локалне омладинске политике, са више од 301 милион динара, наводи се у саопштењу Министарства омладине и спорта.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=292723
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs