Обуздати дивљање екстремиста на Космету

Београд, 8. мај 2017. године – Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Душан Козарев указао је данас на организовано настојање екстремиста у покрајини да се повратак расељених што је могуће више отежа или спречи.

Душан Козарев

Козарев је у изјави за јавност оценио је таква пракса најприсутнија у Метохији, где је српски народ био принуђен на најмасовније исељавање.

Он је нагласио да је најновије вандализовање повратничке куће у околини Истока, где су овакви напади, нажалост, постали готово свакодневни, потврда неспособности или изостанка жеље Приштине да створи услове за суживот на Косову и Метохији.

Међународна заједница, као одговорна страна на Косову и Метохији, како је навео, дужна је да коначно уложи озбиљније напоре како би се обуздала брутална кампања спречавања расељених да се врате на своја огњишта.

Ћутање и одсуство одлучне реакције значи мирење са последицама трагичног етничког чишћења и подршку шовинистичким политичким концептима, којима не сме бити места у Европској унији или било којем другом делу савремене Европе, навео је Козарев.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=292362
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs