Независност Косова неће бити на преговарачком столу

Београд, 6. мај 2017. године – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић изјавио је данас да је упркос мноштву запаљивих изјава из Приштине, званични Београд опредељен за дијалог и мир, нагласивши да је у интересу свих да се проблеми решавају кроз разговоре.

Фото: rts.rs

Ђурић је у изјави за РТС оценио да је добро када се чују изјаве европских званичника да није добра промена граница на Балкану, и поручио да ствари не треба гурати под тепих.

Међународна заједница, како је нагласио, има огромну одговорност за ситуацију на КиМ с обзиром на чињеницу да су у политичком смислу подржавали ову политичку класу која данас даје овакву врсту изјава, али и због чињенице да тамо има своје војно присуство.

Директор Канцеларије за КиМ је додао да нема решења без разговора, подсетивши истовремено на то да је у покрајини у претходним годинама ипак владао какав-такав мир између осталог и из разлога што смо разговарали и када је било тешко и непријатно и увек поштовали оно што је договорено и преузето као обавеза.

Дошло је време да се изврши притисак на оне са албанске стране који су прузели обавезе да их испуне, сматра Ђурић.

Он је поновио да је у интересу свих је да се проблеми решавају кроз разговоре, нагласивши истовремено да је један од разлога зашто су сепаратисти веома нервозни и то што знају да их за преговарачким столом не чека независност, већ само нормализација односа и решавање свакодневних проблема.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=292246
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs