Сарадња са Русијом у оквирима војне неутралности

Београд, 2. април 2016. године – Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић оценио је данас да Србија има добру војну сарадњу са Русијом и да се то не односи само на војно-техничку сарадњу, у смислу наоружања и опреме, него и на сарадњу министарстава одбране и наших војски.

Фото: Танјуг

У интервјуу за "Спутњик" Дачић наводи да су тим поводом потписани и споразуми о сарадњи између две земље у области одбране, али и војно-техничке сарадње.

Паралелно са тим, одвија се и наша сарадња са другим државама и то веома транспарентно, додао је он и нагласио да се та сарадња одвија у склопу наше политике војне неутралности и да у томе нема никакве тајновитости.

Ако немамо пара да платимо не можемо да очекујемо да од Москве добијемо ракетне системе С-300 или С-400, поручио је Дачић уз напомену да ће се специјална комисија за војно-техничку сарадњу Србије и Русије састати у априлу у Београду и анализирати све чињенице у вези евентуалне набавке руског наоружања за нашу војску.

Прво треба видети шта је од свега тога реално набавити. Тај списак свих потреба које ми имамо не значи да ће он бити у потпуности испуњен, јер много тога зависи од финансијске конструкције, закључио је Дачић.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=262525
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs