Улагање у инфраструктурне и друге пројекте у јужној покрајини

Грачаница, 14. јануар 2015. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић открио је данас споменик краљу Милутину у центру Грачанице, и том приликом поручио да су сва министарства Владе Србије добила задатак да брину о сваком месту на Косову и Метохији.


Вучић је у обраћању окупљеним грађанима најавио да ће од приватизационих прихода један део средстава бити одвојен за улагање у инфраструктурне и друге пројекте у јужној српској покрајини.

Србији је сада, како је истакао, потребна паметна и мудра политика, политика мира која ће донети резултате.

Вучић је поновио да држава Србија неће оставити, нити заборавити ниједно село на Косову и Метохији, и поручио да Влада Србије чини све како би позиција наше земље била чвршћа и боља.

Ту политику и тај напредак осећају и грађани, оценио је премијер и поновио да све проблеме треба решавати мирним путем, али на тај начин да се сачува српски понос.

Вучић је данас посетио и манастир Грачаница и разговарао са владиком Теодосијем, након чега је обишао и конак манастира.

Он је, говорећи о разговорима са Србима у Пасјану и Штрпцу, исказао задовољство и захвалност због чињенице да су они данас показали да поштују рад Владе Србије.

Такође, премијер је изразио задовољство због великог броја људи који су дошли на отварање породилишта у Пасјану и који су га дочекали у Штрпцу и Грачаници.

Вучић је рекао да је пред Владом Србије тежак посао у наредном периоду, и изнео уверење да ће се у будућности остварити бољи резултати, као и да ће једном мудријом политиком бити обезбеђена боља перспектива за српски народ.

Он је поновио да је за Владу Србије једнако важан однос према Србима у свим деловима Косова и Метохије.

Вучић је најавио и да ће се са косовским премијером Исом Мустафом састати 9. фебруара у Бриселу.

Владика Теодосије је истакао да долазак председника Владе Србије и министара на Космет потврђује јединство у напорима да се сачува Косово и Метохија и српско присуство на светим просторима.

Држава и црква ће заједно урадити све да се помогне свима који овде живе, поручио је он.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је да разговори које Влада Србије води са Приштином немају алтернативу, уз напомену да су они важни за безбедност Срба на Косову и Метохији.


Вучић се данас у конаку манастира Грачаница састао и са председницима општина са већинским српским становништвом, српским покрајинским министрима и српским посланицима у покрајинској скупштини, председницима привремених органа и начелницима округа.

У посети јужној српској покрајини бораве и министар одбране Братислав Гашић, министар правде Никола Селаковић, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, министар здравља Златибор Лончар и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.


http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=228853
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs