Држава ће обезбедити услове за бољи живот Срба на Космету

Штрпце, 14. јануар 2015. године – Председник Владе Републике Србије Александар Вучић упутио је данас апел свим Србима на Косову и Метохији да не продају своје куће и имања, и поновио да ће Влада и држава Србија учинити све да им обезбеде услове за нормалан живот и бољу будућност.

Фото: Танјуг

Вучић је грађанима испред зграде општине Штрпце поручио да Влада Србије неће заборавити, нити оставити Штрпце, као ни остали српски народ на Косову и Метохији, и нагласио да је важно да Срби сачувају своја огњишта на Космету.

Премијер је указао на то да Влади Србије у Бриселу предстоје тешки разговори и преговори са привременим институцијама власти у Приштини, и додао да ће се водити разговори о многим питањима, међу којима је и имовина.

Он је истакао да ће Срби на Космету од државе ове године добити већу подршку, и најавио да ће се инвестирати у путну инфраструктуру и размотрити начини за улагање у прехрамбену индустрију, како би становници знали коме да предају своје производе, који би одмах били откупљени, а готов производ брже направљен.

Вучић је обећао да ће и Штрпце добити модерно опремљене установе, као што је породилиште, које је раније данас отворио у Пасјану.

Према његовим речима, држава ће дати колико може, а уз марљивост грађана, њихову посвећеност и љубав према отаџбини, могуће је постићи и боље резултате и бољи живот.

Премијер је поновио да је проблеме потребно решавати хладне главе уз више рада, и нагласио да су мир, стабилност и рад једина политика која доноси резултат Србији, Штрпцу и грађанима.

Он је изразио задовољство због тога што га је велики број деце дочекао у Штрпцу, уз оцену да то показује да постоји будућност и да вреди улагати у будућност Штрпца, Косова и Метохије и Србије.

Вучић је позвао на јединство и заједнички рад како би наша земља била богатија и јача, а свако дете безбедније и сигурније.

Премијер је пожелео грађанима све најбоље у Новој години, и изразио уверење да нас очекује добра и безбедна будућност.

Вучић се након обраћања грађанима састао са представницима локалне заједнице.

Вучић је Штрпце посетио у пратњи директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића, који је и домаћин посете.

У посети јужној српској покрајини су и министар одбране Братислав Гашић, министар правде Никола Селаковић, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, министар здравља Златибор Лончар и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/vest.php?id=228843
Copyright © 2004 Влада Републике Србије / Email: omr@srbija.gov.rs